torsdag 18 juni 2009

Grebbestad och regn? Ingen kul kombination...

Ja, som Gondolen berättade i gårdagens inlägg så skall tydligen CJ och Fritte med till kusten i år. Det kommer bli spännande att se och lära av dessa gentlemän. De kommer säkert bidra med mycket till vår gemytliga gemenskap =)
Det kommer nog smakas på diverse mustiga årgångsvin från både Frankrike, Italien och Spanien. Samtalsämnena kommer förmodligen ha en djup filosofisk grund, vilket särskilt Gondolen uppskattar efter några glas. Sillstryparen och övriga resenärer (?) ser verkligen fram emot detta!

Vinkunskap, lektion 1

Det år som vindruvorna skördas benämns vinets årgång, som vanligen finns utsatt på flaskan eller annan förpackning. Eftersom ett vins kvalitet och specifika aromer påverkas av sådana saker som medeltemperatur och nederbörd under växtsäsongen, och hur en viss skörd har hanteras vid tillverkningen, är inte alla årgångar av ett vin exakt lika. I många fall påverkas de flesta tillverkare i en hel vinregion eller ett helt land av likartade faktorer (exempelvis en ovanligt solig sommar, eller ihållande regn under skördeveckorna), vilket leder till att man pratar om bra och dåliga årgångar. För riktigt högklassiga viner kan priserna variera mycket mellan årgångarna...

Priset är väl oväsentligt...=) Vill man ha kvalité så lär man också betala för det som CJ hade uttryckt det!

Sillstryparen är på hemmaplan under dagen och han lär väl försöka hjälpa till "i det lilla hushållet" så gott han kan innan han lämnar hemmets lugna vrå i eftermiddag för att bege sig till Grebbestad.

Sillstryparen och Gondolen önskar samtliga läsare en
TREVLIG MIDSOMMAR!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar