onsdag 6 januari 2010

Nytt år, nya möjligheter?

Ja, det är väl så det brukar heta "nytt år, nya möjligheter", en intressant klyscha att leva efter givetvis, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig även om man intalat sig själv att avstå ifrån, satsa fullt ut på eller gå den gyllene medelvägen vad det nu än må gälla, för att välja ännu en välanvänd klyscha.

Ute är det riktigt kallt, "vargavinter", vissa klagar, andra trivs som fisken i vattnet, men det finns ju gränser för hur kallt man pallar med också. När kvicksilvret kryper ner mot -20 är det inte särskilt kul och man är glad för att man inte bor längre upp i landet, tvingas arbeta ute eller i värsta fall tvingas bo ute på gatan så här års. Hur klarar egentligen en hemlös av vintern, visst det finns trappuppgångar och andra platser de sover på, men det kan inte vara lätt att alltid behöva hitta ett provisoriskt boende.

Man minns ju själv hur det var att ligga ute i fält i det militära när temperaturen kröp ner kring -15 och man tvingades stå ute som vakthavande post mitt i natten eller att ha ansvaret för att hålla kaminen vid liv när resten av kamraterna hade krupit ner i sina sovsäckar. Somna på sin eldpost var inget alternativ och det fanns de som gjorde det. De fick sannerligen veta att de levde så att säga...

Vad kommer då de första månaderna av 2010 att erbjuda?

Först och främst skall Sillstryparen bege sig mot London i slutet av januari och hälsa på en gammal klasskamrat tillsammans med två andra gamla klasskamrater som sluter upp på flygplatsen Stanstead. Därefter hoppas han kunna styra kosan mot Tenerifffa för att hälsa på sin syster som arbetar som reseledare ett par månader till därnere i värmen innan hon förmodligen ger sig i kast med ett nytt "projekt" om Sillstryparen känner henne rätt :)

I februari kommer en stor del av tiden att ägnas åt OS i Vancouver där Sillstryparen hoppas på ett antal svenska medaljer och (4-5?) av ädlaste valör skulle sitta som en smäck och det är ingen omöjlighet med tanke på hur det har sett ut i vinter i de olympiska vinteridrotterna :) Bara att hoppas att alla är friska och krya när det väl gäller :) Söndagen den 28 februari med masstart 50 km herrar och OS-final i ishockey kan bli en magisk kväll med dubbla guld om allt klaffar optimalt!

I övrigt så är det bara att hoppas att man får vara frisk och hel och allt går bra med träningen inför vårens tävlingar i löpning :) Lite skidor, skridskor och gymträning får man väl försöka hinna med mellan eventuell flytt för jobb och byte av lägenhet i vår.

Over and out!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar