lördag 8 maj 2010

Det är redan dags att summera Liverpools säsong

Ja, då återstår det bara en omgång av årets i Premier Leaguesäsong. Mycket talar för att Liverpool kommer att sluta antingen sexa eller rentav en sjua. Det var ju inte direkt ambitionen hos varken laget eller hos supportrarna innan säsongen startade i augusti 2009. Vi hade ju trots allt en andraplats att försvara, men skador, ett spel under all kritik stora delar av säsongen, märkliga laguttagningar, ett virrigt försvarsspel och dålig inställning i flertalet matcher har resulterat i att vi hamnat utanför topp-fyra i år.

I cuperna har vi inte alls presterat, FA-cupen och Carling-Cup var riktiga bottennapp och när vi inte tog oss vidare i CL-kvalet så var säsongen nästintill ödelagd med tanke på inledningen i PL. En liten strimma av hopp tändes när vi tog oss vidare i Europa League, men som de flesta säkert minns så torskade vi i semifinalen mot Athletico Madrid (för övrigt en mycket tung afton på Sir Tobys bar i Malmö för Sillstryparen då Blåvitt torskat mot MFF timmarna innan förlusten mot Athletico Madrid). Man var ju inte direkt någon solstråle på bussen hem till lägenheten om man uttrycker det milt.

Cheslea vinner förmodligen (förhoppningsvis!) ligan imorgon och bryter Man Uniteds otäcka segerrad. United slutar som nummer två och Arsenal trea om de inte skulle torska och Tottenham vinner då placerar sig Tottenham som nummer tre istället. Det skall dock mycket till att Arsenal skall släppa förbi sig Tottenham i sista omgången...

Lars Kihlström som är en mycket omtyckt krönikör på http://www.liverpoolfc.nu/ sammanfattar säsongen såhär och jag kan i mångt och mycket hålla med i det Lars skriver i sin artikel.

Håll till godo!

Jag, däremot, tar mig friheten att redan nu summera Liverpools säsong - trots att epilogen mot Hull spelas först på söndag. Men säsongen kan inte ta slut snabbt nog. Fotbollsvintern har varit tung, jobbig, nattsvart (nästan), bedrövlig och så vidare. Nu gäller det för tränare, spelare och inte mins fansen att hämta nya krafter under sommaren. Hur nu det ska gå till?

Nåväl, här har ni, enligt mitt synsätt, icke desto mindre säsongens:

Besvikelse 1 - Liverpools ligaplacering, oavsett om nu laget slutar sjua eller marginellt bättre. Det var ju guldet LFC skulle åt. Men upp dit skiljer det 20-25 poäng.

Besvikelse 2 - Liverpool i Champions League. Dubbla förluster mot Fiorentina, en poäng mot Lyon (borde varit fyra) och två uddamålsvinster mot slagpåsen/debutanten Debrecen. På tok för dåligt.

Besvikelse 3 - Liverpools bortaform. Hittills bara fem vinster på resande fot i ligan. Vill minnas att det var minst ett dussin förra vintern.

Besvikelse 4 - Liverpools insatser i de inhemska cuperna.

Besvikelse 5 - Steven Gerrard. Var har kaptenen hållit hu? Inte hälften så stark som förra vintern. Går säkert i flyttankar.

Match 1 - United hemma. Laget påminde om ett skadat djur, sa Sur Alex. Som högröd (?) fick snyta sig efter en 0-2-förlust.

Match 2 - Benfica hemma. 4-1 satt fint mot Portugals bästa lag.

Hattrick 1 - Fernando Torres i 6-1-matchen mot Hull. Fullbordades på cirka 50 minuter.

Hattrick 2 - Yossi Benayoun i 4-0-matchen mot Burnley.

Spelare - Pepe Reina. Ett enkelt val.

Back - Ingen. Det har varit lite för dålig kontinuitet i den lagdelen. (Carragher och Agger har i Sillstryparens ögon varit "de bästa", även om Carra inledde knackigt. Nu är han aktuell för VM i Sydafrika!)

Mittfältare - Lucas Leiva. Alltså den förmodligen mest anlitade, mest omskrivna och mest hånade. (Gerrard har inte varit bra, men här kan jag inte hålla med "Kilen". Gerrard har trots allt varit bättre totalt sett trots många plattmatcher och skadeperioder!)

Forward - Fernando Torres. Ett givet val. Har gjort 18 mål i ligan och 22 totalt. Trots att han mest verkar befinna sig i sjukstugan eller på gymmet.

Uppstickare - Ngog. Har åtminstone ibland gjort ett bra jobb i Torres frånvaro.

Värvning 1 - Glen Johnson. Kostade mycket och bidrog mycket - offensivt. Men skador och en skakig defensiv gör att betyget dras ner.

Värvning 2 - Kyrgiakos. Kostade förhållandevis lite och har gjort en del hyggliga insatser. Greken utgör dessutom ett vapen på fasta situationer.

Bottennapp - Vad sägs om Fulham borta? Eller Reading hemma? Eller Lille borta? Eller Wigan borta? Eller Birmingham hemma? Listan kan göras ohälsosamt lång.

Fars - Badbollen som överrumplade Pepe Reina i Sunderland. Hade domarn inte pluggat på regelboken? Tur att inte Sir Alex var i Rafas kläder den eftermiddagen. Det skulle nog ha slutat illa.

Skönaste förlust - 0-2 mot Chelsea hemma. Att förlora är aldrig kul. Men att ge Man Utd en hjälpande hand i guldstriden vore ännu tristare.

Följetång - Xabi Alonsos flirt med Real Madrid och vice versa. Förstörde försäsongen och LFC verkar inte ha hämtat sig än ... Trots rejäl prischeck.

Glasgubbe 1 - Fabio Aurelio. Är han kvar på Melwood/Anfield?

Glasgubbe 2 - Fernando Torres. Brukar alltid drabbas av en seg skada när han är i storform.

Glasgubbe 3 - Alberto Aquilani. Känns som att Pool köpte grisen i säcken. Ska man verkligen behöva vänta i ungefär halva säsongen innan ett nytillskott av den kalibern börjar göra skäl för sin lön? Här måste Rafa Benitez ha blivit förd bakom ljuset.

Gåta - Ryan Babel. Har gjort två dåliga säsonger på raken. Kanske behövs en ny manager, eller klubb?, för att få fart på den en gång så lovande holländaren.

Favoritmotståndare - Everton. Det blev full pott i derbymatcherna - 2-0 på Goodison Park och 1-0 på Anfield. Kuyt nätade bägge gångerna.

Hackkyckling - Lucas. Får skulden för Pools alla förluster på liverpoolfc.nu. Ofta innan matcherna ens börjat.

Håller ni med?

Simma lungt!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar