tisdag 4 maj 2010

Göteborgsvarvet i antågande

Ja, nu är det mindre än tre veckor kvar tills Göteborgsvarvet går av stapeln. Sillstryparen och Gondolen har kunnat träna på ganska bra under vinter och vår och körde ett gemensamt pass i lördags. Det gav goda förhoppningar om att vi båda kommer kunna göra bra ifrån oss den 22 maj i Göteborg.

Har man bara dagen, så går det att göra väldigt mycket på ren vilja också. Vi startar ju båda relativt långt fram i årets lopp, vilket är en fördel då vi springer med löpare som i allmänhet håller ett och samma tempo under så gott som hela loppet. Startar man längre bak är det ju än mer trängsel och desto fler som rusar.

Det är som vanligt en del kändisar som skall springa Göteborgsvarvet i år och i en artikel i GT säger förre höjdhopperskan Kajsa Bergqvist att hon skall slå sin kollega i höjdhopparbranschen Stefan Holms tid.

Det har blivit lite olika millopp för Kajsa och förra året slog hon till med en halvmara för första gången. Det var i Stockholm Halvmarathon.
- Det var mer på skoj till det loppet som jag sa att att mitt mål var att slå Stefan Holms tid (2.03) i Göteborgsvarvet, berättar hon. Och det var ju inte så svårt!
Men nu är det alltså upp till bevis för Kajsa Bergqvist i sin premiär i Göteborgsvarvet och hon är glad över att Stefan Holm har antagit hennes utmaning.
- Jag sprang halvmaran på 1.46 förra året och vad jag har förstått så har Stefan tränat som en galning och kan säkert vara på den nivån nu. (GT vet att Stefan Holm har en planerad sluttid på 1.45).

Sillstryparen och Gondolen kommer förmodligen också att hamna kring dessa tider, så ett av delmålen måste ju vara att bräcka både Holm och fröken Bergqvist.
Bara att träna på så bra det går nu de sista veckorna och sen köra lite lättare pass sista veckan innan varvet.

Zlatans hus i Malmö (Fridhemsområdet, Ribbersborgsstrand) är för övrigt "ganska flådigt".
Man skulle kanske lägga ett bud på det och köpa ut Zlatan med familj?

Over and out!

/Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar