söndag 25 april 2010

"Ååååh är det köbekager"

Tjoho!

Precis som Gondolen beskrivit i tidigare blogginlägg så har Sillstryparen lämnat Göteborg för jobb i Malmö. Jag har lyckats komma tillrätta i min nya lägenhet som ligger ganska centralt i Malmö med närhet till det mesta, vilket känns riktigt bra :)

Det finns mycket att upptäcka i Malmö och på närliggande orter, så det kommer väl bli en del utflykter framöver. Det finns gott om cykel och löpmöjligheter i Malmö och det är positivt.

Ingen höjdare för Blåvitts del igår då man torskade mot Åtvidaberg med 2-1 på anrika Kopparvallen. IFK har inlett säsongen knackigt och har egentligen bara gjort två bra matcher. Första matchen mot Kalmar (3-0) och 5-1 segern mot Elfsborg i den näst senaste omgången. Vi får väl hoppas på bättring igen när Malmö FF kommer på besök till Göteborg på torsdag.

För sjätte året i rad rankas Manchester United som världens värdefullaste klubblag av tidningen Forbes. Topp-tio-listan:

1 Manchester United (1,8 miljarder dollar)
2 Real Madrid (1,323 miljarder)
3 Arsenal (1,181 miljarder)
4 Barcelona (1,000 miljarder)
5 Bayern München (990 miljoner)
6 Liverpool (822 miljoner)
7 Milan (800 miljoner)
8 Juventus (656 miljoner)
9 Chelsea (646 miljoner)
10 Inter (413 miljoner)

Tre av dessa lag är kvar i årets Champions League, Barcelona, Bayern München och Inter. Till veckan blir det klart vilka lag som spelar final i Madrid lördagen den 22 maj (samma dag som Sillstryparen och Gondolen skall springa Göteborgsvarvet!). Jag tror och hoppas att Barcelona och Bayern grejar att ta sig till final trots lite kniviga utgångslägen. Barcelona får verkligen bekänna färg hemma på Nou Camp till veckan.

Ett av lagen på topp-tio listan är med i Europa League och det är mitt lag Liverpool. Det blev torsk mot Athletico med 1-0 i torsdags, men absolut inget omöjligt utgångsläge inför returen på Anfield nästa torsdag. Trots avsaknaden av Torres kommer vi ta oss till finalen i Hamburg onsdagen den 12 maj. Vilket lag vi får möta i finalen är svårt att sia om då Hamburg och Fulham spelade 0-0 i första mötet. Fulham har hemmaplan på torsdag och det kan vara en avgörande faktor. Vinner Hamburg blir det ju betydligt svårare att få tag i biljetter till finalen...

Nej nu får man passa på att ta sig ut på en löprunda och shoppingrunda :)

Ut i solen och njut!

//Sillstryparen

2 kommentarer: