lördag 13 mars 2010

Allsvensk premiär 2010 på Fredrikskans

Så var det då äntligen dags för premiärmatch i Allsvenskan 2010! Efter två träningsläger utomlands, tre svinkalla hemmamatcher på Valhalla och en Supercupmatch i Stockholm väntade då småländska Kalmar FF på Fredrikskans underbart täta och publikvänliga arena.

Ingen magisk inledning av matchen från Blåvitts sida, men man äter sig in i matchen och måltjuven Hysén behöver inte många lägen på sig innan han nätar efter ungefär 30 minuter av matchen. Således 0-1 på pass från assistkungen Sella. Hans andra mål är riktigt snyggt och Kalmars mittback kommer nog att ha mardrömmar om Hysén inatt. Den tunneln var omöjlig att missa för Tobbe. Det var sålunda en sjukt bredbent kille i Kalmars mittlås vid det tillfället och han kommer få det tufft i Allsvenskan 2010...
Känns skönt att ha Tobbe där uppe och man vet att det finns än mer anfallskraft på bänken och i rehabträning i form av Stiller och Robin Söder. William är givetvis också intressant att nyttja som spjutspets =)

I mitten av andra halvlek så bevisar Hjalle att han har en grym spänst/Wastå inte mycket till spänst överhuvudtaget. För mycket pizza och öl i den kroppen månne? "Wastå, Wastå, Wastå, Wastå ett BMI på 42", ja ni kanske kan ramsan om hans BMI :)

-Jaaaaa han är tjockare än Loket, tjooooockare än Loket!

Överlag en gedigen insats utan att glänsa från Blåvitts sida. Tycker inte att man kan begära så mycket mer i årets första match. Det viktiga är ju tre poäng, att hålla nolla och att vår målspottare får näta direkt om man ska lyfta fram tre väsentligheter. Försvarslinjen släpper inte till överdrivet mycket heller. Lund och Hjalle fyller på så gott de kan framåt och tätar bra bakåt. Ragge och Kalle spelar säkert och det är endast vid ett par tillfälle som Kalmar rinner igenom och når farligheter nära det blåvita målet. Kim är stabil de gånger han får ingripa. Ravelliräddningen var top-notch som Björn Gustafsson hade uttryckt det :)

Sella var stark på mitten idag tycker jag, sliter och försöker delta i spelet i största möjliga mån under hela matchen. Slår ett par öppnande bollar mot Hysén. Elmar kommer inte riktigt igång idag och har det svårt liksom Pärlan. Inte så mycket bollar att jobba med för dessa herrar.
Gustav och Falsetas ser man inte så mycket av heller, utan de gjorde ett mycket stort jobb i det tysta mot Rydström och de centrala pjäserna i Kalmar. "Vattenbärare" i allra högsta grad. Falsetas inledning var olycklig, men det ordnade ju upp sig trots allt. En spelare som jag har stor tro på framöver i år. Hysén har jag redan nämnt!

Gött att se Glenn i klacken också! En riktig legend i de blåvita leden :) Gott tryck från klacken under hela matchen! Grymt jobbat ni som var där!

Nu ser vi med tillförsikt fram mot vår hemmapremiär mot BK Häcken den 22 mars på Gamla Ullevi! Be there gott folk!

Och så hoppas vi att "Bagarn" håller stången mot AIK imorgon! Släpp ingen över bron "Bagarn" är ett gott ledord inför morgondagens drabbning. Asper får också bekänna färg säkerligen och man får hoppas att Mr Ekenberg kan näta på råttornas hemmaplan. Forza Mjällby helt enkelt!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar