torsdag 1 oktober 2009

"Many of life´s failures occur when people give up without realizing how close they are to success"

Tjoho!

Nu var det ett bra tag sen senast gången man gjorde ett blogginlägg. Förra veckan svepte förbi snabbt med jobb och träning om vart annat. På torsdag kväll dök Sillstryparens syster upp som en glad överraskning. Hon hade bestämt sig för att hälsa på mig, kusinen och ett par andra av hennes vänner i Göteborg under helgen. Givetvis var jag så vänlig så hon fick bo hos mig några nätter och styrde upp lite mat till henne under torsdagskvällen :)

På fredagen fick Sillstryparen besök av Gondolen och hans vapendragare Rota som bestämt sig för att ta sig en tur till Göteborg. Vi drog till Bryggeriet för en välförtjänt afterwork och blev kvar där resten av kvällen. Mycket folk givetvis då det var lönefredag i Göteborg, folk i alla åldrar hade samlats för att ta några kalla tillsammans =)

Vid bordet brevid oss satt tre tanter och "söp till" =) Lite skrämmande var dom och vi stackars pojkar (Sillstryparen och Rota) fick ta skydd bakom Gondolen, så att dom inte skulle röva bort oss och utsätta oss för vidare obehagligheter senare under kvällen :)

På lördag var det så dags för avresa mot Kalmar! Sex härliga timmar i bussen med mängder av stopp efter vägen blev facitet innan vi äntrade Kalmars gator. Det var en salig blandning av goa blåvita gubbar ("bambatanter" också, haha =) i bussen och folk som endast var med för en anledning, supa sig så fulla som möjligt innan match. Väl i Kalmar blev det ett besök på O´ Learys där vi avnjöt en kall öl innan vi begav oss mot Fredrikskans. Själva matchen var väl ingen höjdare och första halvlek var bland det sämsta jag sett Blåvitt prestera i år. Lite uppryckning i andra halvlek och när 1-1 målet kom med kvarten kvar, efter Sebastian Erikssons onödiga utvisning så trodde man att en poäng var bärgad, men med fem minuter kvar lyckades Kalmar avgöra på en fast situation. Det blev således en tung och lång hemresa till Göteborg i en trång buss...

Hemresan präglades av ikonen "Benny" som drog historier från förr samt berättade om när han jobbat på Kamratgården gratis i ett år utan att veta om det =) Då e man riktigt go :)
Många mindre bra historier och skrönor från hans sida, men han var trots allt ett populärt inslag i bussen trots de rätt kassa historierna.

På söndag gav grabbarna sig av hemöver och strax därefter dök syrran upp och lånade duschen innan hon gav sig ut på nya äventyr i stan =) Hade även tvättid den här dagen så försökte hinna med det samtidigt som jag försökte snygga till lägenheten lite, svår att göra två saker "ungefär" om man är man =) Senare på eftermiddagen dök Emilia upp och jag lagade lite mat till henne och bjöd på Snickerstårta till efterrätt. Maten uppskattades av båda parter =) Efter en promenad i trakterna var det dags för ett avsnitt av "Ensam mamma söker" och det var ju betydligt bättre än "Bonde söker fru" iaf :) Så det kan nog hända att man ser fler avsnitt :) När Emilia lämnat lgh äntrade syrran åter lägenheten, för att berätta att hon skulle med tåget till Mora 06.00 på måndag morgon. Sjukt glädjebesked man fick där alltså, men det var bara att tugga i sig man skulle ju ändå upp till jobbet.

Den här veckan har det väl mestadels varit jobb och därefter träning när man kommit hem. Har kört en del terrängträning det senaste. Rätt skönt då man slipper att belasta knäna lika mycket som när man bara kör asfaltsträning. Kroppen känns bra och jag har inga krämpor för tillfället, så funderar på att försöka bygga lite på överkroppen under hösten. Även om gymmet inte riktigt är min kopp te, så kan jag behöva stärka upp både rygg, axlar, bröst, mage, triceps och biceps.

Igår blev det även ett besök i "Hagentrakterna" (ut mot Saltholmen till för er som inte är bevandrade i den Göteborgska geografin) hos Emilia där det var uppdukat för tv-kväll :) Sillstryparen lyckades även "bli vän" med Emilias hund Zelda, dock tyckte hon att jag "fjäskade" för Zelda, men vad skall man göra? :)

Efter en riktigt trevlig kväll var Emilia en vänlig själ och körde hem mig i regnet till Guldheden, vilket alltid uppskattas :)

Over and out!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar