torsdag 2 april 2009

Allsvenska Tabellen 2009 (Sillstryparen)

Precis som Gondolen nämnde i föregående inlägg, så är det inte enkelt att tippa Allsvenskan 2009. Här kommer ett tappert försök och några korta motiverangar.

1. IFK Göteborg - Med ett betongförsvar, Allsvenskans bäste målvakt och en glödande Söder som matas med bollar från målfarliga spelare som Hysen och Wernbloom så bör succén vara given, trots ett relativt orutinerat lag och avsaknaden av Nicklas Alexandersson. Bärkroth och Kalle Svensson blir mycket intressanta att följa under säsongen!

2. Kalmar FF - Trots avsaknaden av Elm och Ingelsten kommer Kalmar vara med i toppen i år också. Mendes är ett intressant nyförvärv och så länge Rydström spelar bättre än han bloggar är han oerhört viktig för Kalmar, liksom Sveriges mest magiska arena Fredrikskans är.

3. Elfsborg - Har värvat blåvite Martin Ericsson och kan stoltsera med ett ytterst starkt mittfält och ett mittbackspar i Lucic-Wikström som kommer sätta käppar i hjulet för många lag. Dock kommer saknaden av Johan Wiland göra sig påmind, räcker inte ända fram i år.

4. Helsingborg - Innebandy Henke kör en säsong till och är oerhört viktig för sitt Helsingborg. Har ett antal intressanta spelare däribland Rasmus Jönsson på topp brevid Henke och starka spelare som Marcus Lantz, Andreas Landgren och Christoffer Andersson som kommer göra stor nytta för HIF under säsongen.

5. Halmstad BK - Janne Anderssons kontinuitet och femte säsong som tränare kommer utmynna i en riktigt bra säsong och ja Per "Texas" Johansson kommer harva lika mycket som vanligt i år också och Tommy Jönsson spelar fortfarande en nyckelroll i HBK-försvaret. HBK har en hel del intressanta forwards i form av "Kujovics" och Anselmo som kan skapa oreda hos många lag.

Från plats 6-12 "Mittenträsket" behövs inga större motiveringar....

6. Malmö FF - Lyckas inte i år heller. Toivonen kommer saknas, men 2010 blir Malmö att räkna med! =)

7. Hammarby - De gemytliga söderkisarna lyckas inte riktigt i år heller. Kommer någon sakna Erkan Zengin?

8. AIK - Supportrarna motarbetar klubben och resultaten kommer utebli även den här säsongen. Nisse Johansson och Tjernström kan inte på egen hand styra upp AIK. Kommer Obolo lyckas framåt? Njaaaaa....

9. Trelleborg - Tom Prahl har värvat smart och TFF kommer nog vara tajtare än Beyonce där bak hemma på klassiska Tjongavallen i alla fall.

10. Djurgården - Ingen riktig stjärna som sticker ut och det känns inte som laget har spelarmaterialet för att vara med i toppen av tabellen. Rajalakso, who?

11. Örebro - Ett typiskt mittengäng som stadigt placerar sig mitt i tabellen år efter år. Ingen faller ur ramen, ett lagbygge utan riktig spjutspetskompetens.

12. GAIS - Saknaden av Bobbie Friberg da Cruz kommer att märkas tydligt i backlinjen. Inte en chans att GAIS lyckas vinna ett derby mot Blåvitt den här säsongen inför ett nästintillt TOMT och ekande Nya Gamla Ullevi där endast Faktumförsäljarna fått gratis inträde av Gunnemo...

Kvalstreck och bottenträsk.....

13. ÖIS - Allbäck och Alvaro kommer rädda kvar ÖIS i Allsvenskan till nästkommande säsong, men i övrigt, så tror jag inte laget har förmågan att lyfta sig till några större höjder. Pavel Zavadil kan bli en intressant attraktion dock. Källander dags att lägga skorna på hyllan?

14. Gefle - Kommer sakna trygge och stabile Wikström i mittförsvaret och kommer att få slita ont för att klara sig kvar. Får förlita sig på att ta så många 3-poängare som möjligt på hemmaplan.

Ur Allsvenskan 2009

15. BK Häcken - Håller inte allsvensk klass och kommer sakna målskytten Daniel Larsson mycket. Jonas Henriksson gjorde flertalet mål i Superettan, men är tveksam till att han har samma lycka i Allsvenskan 09. Nyckelspelare är backen Johan Lind som bidrar med stabilitet och rutin, men tyvärr räcker det inte för att rädda kvar Hisingens stolthet.

16. Brommapojkarna - Attraktivare än Ljungskile, men mycket mer än så har inte BP att komma med i Allsvenskan 2009.

Gondolen listade ett par händelser, Sillstryparen gör detsamma...

Årets skyttekung: Pontus Wernbloom - Slaktarn från Surte!

Årets tomte: Johan Gunnemo, biljettansvarig GAIS

Tränare som får sparken först: Vem tränar AIK i omgång 4?.....

Årets Håkan Mild: Finns bara en Håkan Mild!

Årets Bloggare: Tobias Hysen (Rydström är inte ens nära....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar