söndag 8 november 2009

I mellanmjölkens förlorade land

Vi svenskar sägs ju ofta leva i mellanmjölkens land eller landet lagom där allt bara är alldeles lagom och gemene man tycker likadant och ingen riktigt vill eller kan få vågskålen att väga över åt varken det ena eller andra hållet. Därför väljer Sillstryparen helt enkelt att närma sig de som lever ett verkligt lyxliv, som kan segla på de sju haven och sippa champagne dagarana i ända, medans han själv får ta en tallrik fil med banan och snegla på Tilde de Paula en gråmulen morgon :)

Den nakna sanningen om Roman Abramovich, den 42-årige ryske multimiljardären
Chelseas ägare får inte köpa nya spelare, då köper han en båt som är nästan lika stor som två fotbollsplaner, världens största yacht - Eclipse - även kallad "det vita slottet på havet".
Nu planerar han att göra en storslagen entré på fotbolls-VM i Sydafrika nästa år. Fartyget, som är Abramovich fjärde, mäter 169 meter och sägs ha kostat enorma åtta miljarder kronor. Enligt Blohm+Voss German shipyard, det tyska varvet i Hamburg som byggt monsterfartyget, är Eclipse världens största yacht.
Inte nog med att den är stor och dyr, den har även inbyggd teknik som hade gjort självaste James Bond avundsjuk. Yachten har de vanliga lyxtillbehören som till exempel två helikopterplattor, två swimmingpooler, varav den ena även fungerar som ett dansgolv och en två meters bred bioduk i var och en av de 24 gästkabinerna,
Enligt tyskarna kan dessutom skrovet och fönstren stå emot missilattacker om någon nu skulle vilja spränga upp ryssen. Dessutom kan han, i värsta fall, rymma med en miniubåt som finns inbyggd i fartyget.

Men det som imponerar mest på hans kändiskompisar är fartygets inbyggda anti-paparazzi-teknik som gör det möjligt att blända kameror med ljus - allt för att förhindra att ryssen och hans flickvän Daria Zukhova fotas när de har en av sina vilda fester ute till havs.
Enligt Times dröjer det till jul innan Abramovich får sin nya stora leksak. Sen bär det av mot Sydafrika där han planerar att ha sin bas i Kapstaden för att sedan flyga med helikopter till alla de matcher han vill se.

Det låter väl hyggligt eller? :)

Simma lugnt!

//Sillen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar