tisdag 3 november 2009

Matlagningstipset i vardagen

God kväll!

Hoppas att er helg varit trevlig! Själv hade man besök hemifrån under helgen och vi passade på att gå ut under lördagen och göra stan osäker efter att ha tillbringat eftermiddagen på Biljardpalatset i Göteborg :)
Gamla hederliga PC fick sig ett besök, med magkänslan "bara för att" samt 7:ans Ölhall med samma känsla i magen. Till sist bar det av mot Avenyn och vi valde att stämpla in på Hard Rock Cafe efter lite övervägande. Summa summarum en trevlig kväll i gott sällskap :)

På söndag var det så dags för sista matchen i Allsvenskan. Uppladdningen skedde med likasinnade samt skadade och avstängda spelare i Blåvitt på Biljardpalatset.
Alla vet ju hur den matchen gick, så det behöver vi ju inte älta mer nu.

Under veckan blir det väl mestadels jobb och träning för min del. Sen så får man väl hoppas att det dyker upp något eller någon som lyser upp årets tristaste månad november, som jag inte riktigt gillar då det bara blir mörkare och mörkare fram till jul :(

För att muntra upp tillvaron kommer här ett enkelt och smidigt matlagningstips från Sillstryparen. Då han endast har kokplattor att tillgå i sin lyxiga lya, så är det inte alltid så lätt att göra de mest avancerade maträtterna, även om han gillar att experimentera när det gäller mat :)

Kycklingsallad
Ingredienser: 6 portioner - (Räcker med andra ord ett tag bra tag)
Köttet från en grillad kyckling i små bitar
1 liten burk majskorn (198 gr)
1 burk ananasringar skuren i småbitar (560 gr burk)
6 salladslökar, ringade
2 gula paprikor, skuren i bitar
4 tomater, i grova bitar
0,5 dl hackad, färsk koriander
3 portioner ris, kokt efter anvisningarna på paketet och kylt
1 gurka, skuren i små bitar
150 gr hackad salladskål eller någon annan god sallad
Saften från två limefrukter
3 msk fisksås
3 msk strösocker
1-3 spanskpeppar, urkärnade och finhackade
Nymalen svartpeppar
Salt

Gör så här
Koka ihop strösocker, limejuice och fisksås i en rostfri kastrull tills hälften återstår. Blanda kyckling med alla grönsaker och riset. Slå över limekoket och blanda om. Smaka av med chili, salt och svartpeppar.

Servera med ett gott rostat bröd. Denna sallad blir så saftig att man inte behöver någon dressing till men vill man ända ha en så prova gärna med en grön aioli.

Tillagningstid: Kycklingsallad 30 minuter

Smaklig måltid!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar