söndag 14 februari 2010

Inte den inledningen av OS som man hade hoppats på

Ja, igår kväll inleddes tävlandet i OS och första tävlingen med svenskintresse var damernas skidskyttesprint och man hade goda förhoppningar om pallplaceringar för både Jonsson och ACO som varit stabila tidigare i vinter med flertalet pallplaceringar. Redan efter första mellantiden vid 1,5 km ca så var båda 10-15 sekunder efter och redan då förstod man att något var fel och då hjälpte det inte med bra skytte Jonsson (0+0) och ACO (1+0), för att vara med och kriga om medaljerna. Således inbringades placeringar mellan 10 och 20 i mål för de svenska damerna. Glädjande var att Anna-Maria Nilsson tog sig in bland de 20 bästa och gjorde sitt bästa mästerskaplopp någonsin, vilket är bra för stafetten, att ha tre pålitliga tjejer. Fjärde tjejen Elisabeth Högberg sköt en bom, men är på tok för långsam i spåret tyvärr.

Vann gårdagens tävling gjorde Anastasiya Kuzmina från Slovenien några ynka sekunder före Magdalena Neuner Tyskland. Ruggig åkning av dessa både kvinnor och jag tänker inte spekulera mer i det just nu, men visst är det märkligt att speciellt Kuzmina åker så ruskigt snabbt då hon annars är en ganska medioker skidskytt på både vallen och i spåret. Neuner vet vi ju har en grym motor, så inte förvånande att hon skulle vara på pallen. Trea blev Marie Dorin, Frankrike.

Sillstryparen drog igår in sina första två OS-vinster på Svenska Spel:
Simon Ammanns seger i backhoppning inbringade en liten vinst och Magdalena Neuner gav även hon utdelning då Kuzmina inte fanns med på Svenska Spels spellista för tävlingen i damernas skidskyttesprint. Bara att tacka och ta emot således :)

Här kommer lite spelvärda tips för dagen, odds i fet stil.
Sillstryparens tre säkra
Aston Villa (2) 1.77 - Bör med stor sannolikhet vinna i FA-cupen borta mot Crystal Palace i eftermiddag. Villa med en stark defensiv och en mängd målfarliga anfallare som Abgonlahor, Heskey och Carew.
Fulham (1) 1.40 - Här tar cupäventyret slut för Notts County.
Chievo (1) 1.70 - Hemma mot jumbon Siena skall Chievo vinna.
Odds: 4.21 Insats: Valfritt :)

Sillstryparen plockar ut fem potentiella vinnarnamn i herrarnas skidskyttesprint (10 km) som bör inbringa lite pengar i kassan:

Ole Einar Björndalen 3.15 - Enorm mästerskapsrutin och fortsatt medaljhunger i denna bagges kropp.
Emil Hegle Svendsen 3.75 - Vill mer än gärna sätta sin mentor Björndalen på plats!
Dominik Landertinger 10.00 – Oftast snabb på vallen och grym i spåret! Större utmanare om guldet än sina landsmän Eder och Sumann i dagens lopp.
Michael Greis 15.00 – Alltid med i toppen när det gäller sprintdistansen och har stor mästerskapsrutin. Blir farlig idag!
Lars Berger 20.00 – En liten outsider som mycket väl kan blanda sig i medaljstriden med ett bra skytte. I spåret vet vi ju att han liksom sina landsmän är ruskigt bra.

Jesper Björnlund är Sveriges medaljhopp i Freestyle, men jag vågar inte satsa några pengar på honom då jag har för dålig koll på hans konkurrenter, men vore grymt kul om han kunde ta sig upp på pallen. Citatmaskinen Björn Ferry och Carl-Johan Bergman måste överprestera rejält om de skall kunna ta sig in i toppen på herrarnas sprint i afton. Inte realistiskt att tro på medalj, men sätter min tro till Ferry som är en duktig skytt och ”har han dagen” kan han vara ruskigt snabb i spåret.

-May the force be with you!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar