söndag 28 februari 2010

Svensk medalj i 5-milen?

Igår tog Sverige sin tionde medalj då André Myhrer lyckades knipa bronset i herrarnas slalomtävling efter ett kanonåk i det andra slalomåket. Han satsade rejält och hade några småmissar, men överlag ett riktigt stabilt åk som räckte till medalj. I Turin missade han ju pallen med några ynka hundradelar, så det var verkligen rätt man på pallen den här dagen!

Sverige har nu 5 guld, 2 silver och 3 brons och mitt tips var 5, 4, 4, så det är väl inte så nära. Jag tror dock att vi kommer kamma hem ytterligare en medalj i afton i herrarnas femmil. Tyvärr för svensk del så är det inte individuell start utan masstart, vilket kommer gynna hängåkare, men det finns gott om folk som kommer vilja att de ska gå undan och tre starka kandidater är Lukas Bauer, Andrus Veerpalu (som laddat upp på estniskt vis, dvs. på hemmaplan) och vår egen Johan Olsson.

Kjell-Erik Kristiansen på langd.se tror på följande pall:

Langd.se tips:
1) Lukas Bauer, CZE
2) Johan Olsson, SWE
3) Sami Jauhojärvi, FIN

Outsiders:
Petter Northug, NOR, Andrus Veerpalu, EST, Daniel Rickardsson, SWE, Anders Södergren, SWE, Jens Filbrich, GER, Vincent Vittoz, FRA, Jean Marc Gaillard, FRA, Maxim Vylegzhanin, RUS.

Sillstryparens tankar: Sverige kommer till start med Rickardsson, Olsson, Södergren och Hellner och jag tror att samtliga kommer att göra en bra tävling. Distansen bör passa Södergren och Olsson bäst, men även Rickardsson kan vara med och fightas högt upp om han har dagen. Frågan är bara om det är för långt för honom. Hellner skall ju egentligen inte kunna vara med och utmana högt upp idag, men det beror ju väldigt mycket på vilket före det blir och hur loppet utvecklar sig. Som jag skrev ovan så kommer Bauer, Olsson och Veerpalu vilja ha hög fart för att grilla de andra rejält. Förutom dessa tre herrar tror jag Vittoz, Gaillard, Angerer, Cologna och Cottrer kommer vara med i toppen.
Northug då tänker ni? Jag tror inte att han kommer att kunna hänga med under hela distansen. Det kommer vara många som vill grilla honom rejält idag.

Sillstryparens tips:
1) Lukas Bauer
2) Johan Olsson
3) Dario Cologna

Just utanför pallen: Södergren, Vittoz, Veerpalu, Angerer, Rickardsson, Cottrer och Gaillard.

Northug tror (HOPPAS) jag hamnar just utanför topp-tio...

Sen så avslutas kvällen tydligen med nån halvtaskig final i ishockey.
Är det värt att se den månne? :)

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar