onsdag 3 februari 2010

Lägesuppdatering :)

Ja, nu har man återvänt till Sverige efter en vecka utomlands (kom ju hem förra torsdagen, så lite kass uppdatering kan tyckas). Veckan utomlands var mycket trevlig! Första stoppet var som bekant London och där blev det ett besök hos min gamle studiekamrat Olle och tillsammans med ytterligare en gammal studiekamrat gjorde vi London så att säga. Vi lyckades besöka lite pubar i centrala London, käkade gott på diverse ställen, besökte en högklassig jazzkonsert, Oxford Street, Harrods, London Eye, Big Ben och lite tunnelbana, för att nämna några aktiviteter. Blev dock ingen fotboll den här gången, men det får vi ta på nästa resa. Gondolen åker ju över om ett par veckor till London. Var tydligen någon match på Emirates???

Andra stoppet på min resa var Teneriffa där syrran fick sig ett besök. Där blev det lite turistaktiviteter i Los Christianos, en tur upp på vulkanen Teide, hotellservice med syrran på norra delen av Teneriffa samt sol och bad på stränderna i Los Christianos. Vi hann även med lite krogbesök och besökte det beryktade haket (främst bland reseledare kanske =) "Den glade viking" :) Det blev också en hel del god mat och vin intag under de varma dagarna på Teneriffa, vilket alltid uppskattas hos en matälskande "vinkännare" som mig :)

Under helgen passade Sillstryparen på att åka hem till Dalsland och under helgen inleddes TIPS-SM och Sillstryparen satte standarden med 12 rätt direkt på Stryktipset. Övriga lagmedlemmar skötte det bra, så vi är med relativt bra i lagtävlingen. Kan man behålla 12 rätt i fem veckor till månne? Tveksamt, men jag skall göra mitt yttersta!

Igår var det Samsunggalan i Göteborg och de största afficschnamnen var Christian Olsson och Blanka Vlasic på förhand, men Vlasic blev sjuk och även det svenska hoppet Emma Green fick dra sig ur tävlingen på grund av en lättare skada, så det var lite trist. Det som gladde mest var ändå att Christian Olsson kunde genomföra sex hopp och inte tvingas bryta tävlingen. 17 meters hoppen kommer att komma längre fram i vår, det kan vi vara säkra på. Nicklas Wiberg vann trekampen mot världsettan Trey Hardee, vilket var strongt efter hans relativt dåliga häcklopp. Stark kulstötning och bra längdhopp räckte till seger! Oscar Jansson tog 5.55 i stavhopp och det får också anses som ett godkänt resultat, vann gjorde Rans på 5.65.

För Sillstryparens del var Lena Berntssons seger på 60 m häck det mest glädjande resultatet då han tippade henne som segrare via en sms-tävling som Samsung hade gällande tre olika tävlingar (kula trekamp, tresteg herrar och 60 m häck damer). Lena Berntsson, 7.36 smsade jag och visst fan sprang Lena på exakt den tiden! Så jag fick mig en sprillans ny kamera från Samsung :)

Ja, nu är det mindre än tio dagar kvar till OS och de svenska hoppen känns laddade och än så länge är de flesta friska och hela och man får hoppas att det förblir så under spelens gång. För egen del kommer det nog bli en del tippande/"betting" under OS, så om ni vill ha spelvärda tips bör ni kika in på bloggen mer regelbundet under perioden 12-28 februari, för att ta del av Sillstryparen och Gondolens experttips inför specifika tävlingar :)

Over and out!

//Sillstryparen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar