torsdag 25 februari 2010

Vilka medaljchanser har Sverige kvar i OS?

Imorse åkte ju som bekant Tre Kronor ur den olympiska hockeyturneringen mot Slovakien efter en mycket tung 4-3 förlust. Man hade gått och lagt sig med en härlig känsla efter att ha sett en underbar herrstafett på skidor, därefter avnjutit bitar av Kanada-Ryssland under natten och så spelar Tre Kronor håglöst och oinspirerat i stort sett hela matchen mot Slovakien. Det känns riktigt tråkigt när Sverige mönstrade ett så starkt lag på isen, men får man det inte att fungera fullt ut slår man inte ett lag som Slovakien med all den rutin som det laget förfogade över trots allt. Visst hade vi fått det riktigt tufft mot Kanada i semin vid en vinst, men det hade varit en mäktig upplevelse att som svensk få se Sverige möta Kanada, i Kanada inför fullsatta läktare med en fanatisk hemmapublik i ryggen.

Nej, vi får se det positiva och det finns ju trots allt en del medaljchanser kvar i detta OS och de är följande:

Curlingdamerna - Nyss tagit sig till final! Jag tror de slår Kanada i finalen!

Curlingherrarna - Semifinal inatt! Jag tror de tar sig till final, där blir motståndet dock för tufft och man får nöja sig med silvret.

Damhockey - Match om 3:e pris mot Finland just nu! Bör kunna gå vägen, men har inte imponerat alls i OS hittills.

Skidskyttestafetten herrar - Liten chans till medalj! Då måste alla verkligen överprestera! Tre stabila sträckor, men den fjärde länkens stående höll tyvärr inte idag heller...

Slalom damer - Pietilä Holmner och Anja har möjligheten, men hur realistiskt är det att tro på medalj för dessa damer? Jag känner mig inte helt tillfreds när det gäller deras slalomform. PH var ju nära medalj, men en fjärdeplats är ju riktigt tråkigt.

Skridsko lagtempo - Jag tror stenhårt på det här laget! Samspelta och ett gäng riktiga vinnarskallar som jobbar stenhårt för varandra! Kniper ett brons!

Slalom herrar - Myhrer och Hargin kan mycket väl ta en medalj, men slalom är mycket chansartat. Båda har haft svårt att få till två riktigt bra åk och det lär krävas för medalj!

5-milen - Johan Olsson har imponerat ruskigt mycket under hela OS och har en stor chans att knipa ytterligare en medalj i den avslutande distansen. Kommer dock få tuff konkurrens från flertalet åkare, men Johan och hans starka motor kommer inte vika ner sig i första taget. Södergren och Rickardsson kan med bra dagar också hänga med länge, men att de ska nå pallen känns inte så trovärdigt.

Med andra ord tar vi...

13 medaljer och det blir precis som jag tippat!

I dagsläget har vi 4 guld, 2 silver och 2 brons och till slut kommer vi ha 5 guld, 4 silver och 4 brons.

5:e guldet tar - Curlingdamerna! OS-GULD efter mycket dramatik inatt!

3:e silvret tar - Curlingherrarna! Bronsmatch mot Schweiz, Kanada var för starka.

4:e silvret tar - Johan Olsson!

3:e bronset tar - Damhockeylaget! Gick inte, torsk i förlängningen mot Finland.
.
4:e bronset tar - Skridskogubbarna! Härlig lottning att man fick favoriterna Nederländerna. Gick inte vägen tyvärr.

- Du vet var du läste det först!

//Sillstryparen

1 kommentar:

  1. Intressanta tankebanor. Synd på Tre Kronor som var pinsamma bara.

    SvaraRadera